Co to brząd? Jak powstaje cydr? Ile waży gęsi puch? Czy wino z jagody kamczackiej, to nadal wino? Co zmieniło się w „Gospodarstwie pod zachrypniętym kogutem” po kuchennych rewolucjach? Czy można zrobić ocet z jaśminowca? Na czy polega Wiejska e-skrzynka? Tego i wielu innych rzeczy mogliśmy dowiedzieć się podczas wyjazdu studyjnego pn. „Dobre praktyki w sprzedaży żywności lokalnej” (23-26 sierpnia 2022 r.), który miał na celu poznanie dobrych praktyk oraz nawiązanie współpracy partnerskiej pomiędzy przedsiębiorcami, w tym producentami lokalnymi, NGO, JST w zakresie promocji dystrybucji produktów lokalnych Podlasia Nadbużańskiego.
Wyjazd studyjny współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.